Het geheim van goede limoncello
Iedereen die naar Italië op vakantie is geweest, dweept met de heerlijk zoete citroenlikeur die limoncello heet. Ze hebben de drank allemaal op hun best geproefd bij dat bijzondere tentje met dat kleurige terrasje bij die fantastische obers op de hoek van pittoreske straatje van dat mooie oude dorpje dat niemand nog ooit ontdekt had. “Lekker hoor”, denken wij dan. Iedereen vertelt dezelfde soort verhalen over limoncello. Maar zullen we u eens een mooi verhaal vertellen? Iedereen die denkt dat ie de lekkerste limoncello heeft gedronken, heeft meestal een fabrieksdrankje tot zich genomen. Hoe dat kan leest u hieronder.
Kwaliteit limoncello uit Italië
Limoncello wordt overal in Italië geschonken en dat zorgt daardoor voor veel wildgroei in de aanbieders. En mensen zouden geen mensen zijn als ze daar niet een fabrieksmatig voordelig geproduceerde limoncello voor op de markt zouden brengen. Leuke foto van een oud boertje erop en een leuk pittoresk stadgezicht en klaar is de drank. Veel mensen malen daar niet om onder het motto: ‘het etiket is goed en er zit alcohol in’!
Wat onderscheid ambachtelijke limoncello van fabriekslimoncello?
Natuurlijk is de gemiddelde fabriekslimoncello niet slecht. Maar als het om kwaliteit gaat, weet de ambachtelijke limoncello het tijdens wedstrijden altijd weer te winnen van zijn broertjes uit de fabriek. Wat is het geheim van de goede limoncello?
Verschil in handmatig en machinaal schillen
Voor de kwaliteit van limoncello is het belangrijk dat er geen wit van de schillen in terecht komt. Daar wordt ie bitter van. Bij machinaal schillen worden alle citroenen op dezelfde manier geschild met daarbij onvermijdelijk het wit.
Biologisch geteelde citroenen
Daarnaast hebben biologisch geteelde citroenen een streepje voor op bespoten citroenen. Ambachtelijke Limoncello’s zijn daarom vrijwel uitsluitend gemaakt van biologische citroenen. Omdat slechts een dun laagje van de schil gebruikt wordt, komt met bespoten citroenen nu juist het bestrijdingsmiddel in de likeur terecht. En dat willen we niet.
Minder zoet
De meeste mensen kennen Limoncello als een mierzoet drankje. Dat komt doordat fabrieken de bittere smaak onderdrukken door suiker toe te voegen. Als de limoncello van zichzelf al niet zo zoet is, waarom zou je er dan suiker in doen? Van nature komen bijvoorbeeld tonen van kaneel en vanille voor in citroenschil. Door suiker toe te voegen verdwijnen die karakteristieke smaken.
Limoncello online bestellen
Nu u weet hoe een goede limoncello gemaakt wordt, wilt u hem natuurlijk ook proeven. U kunt dan deze ambachtelijke
limoncello online bestellen.
Kent u een goede limoncello? Wij horen graag welke dat is. Laat het ons weten via het
contactformulier