Zo kies je voor een goede port

Ben je op zoek naar een goede port? Dan sta je direct voor verschillende keuzes. Er zijn namelijk meerdere soorten te vinden, die allemaal hun eigen kenmerken en eigenschappen hebben. Hierdoor kunnen de smaken ook sterk van elkaar verschillen. Er zijn veel winkels te vinden waar je een goede port aan kunt schaffen. Een van de winkels waar jij jouw aankoop kunt gaan doen is Flesjewijn.com. Maar hoe kun je nou een goede port kiezen en welke factoren mogen hierbij niet over het hoofd gezien worden? Onderstaande informatie helpt jou bij het maken van jouw keuze. 

De smaken van de port bekijken 

In de eerste plaats moet je weten dat er verschillende soorten zijn. Het is goed om eerst op de soorten te gaan letten, voordat je een keuze gaat maken. Hoewel het voor iemand die het niet kent hetzelfde lijkt, zit er namelijk wel degelijk verschil in. Zo heb je bijvoorbeeld een frisse en fruitachtige port, maar ook een iets diepere smaak. Dit is heel afhankelijk van jouw eigen smaak. Niet iedereen houdt van dezelfde smaken, waardoor je goed moet bekijken wat jouw voorkeur heeft. Hierdoor kun je een betere keuze gaan maken voor jouw nieuwe fles portwijn. 

De soorten port kunnen bepalend zijn 

Je kunt dus naar de afzonderlijke soorten port gaan kijken. Zo heb je onder andere Ruby. Dit is de meest verkochte wijn, omdat er een frisse smaak aan zit en deze ook fruitachtig lijkt. De wijn is daarom geschikt voor iedere gelegenheid. Als je een meer diepere smaak wilt krijgen, dan kun je kiezen voor een Tawny. De diepe karamelachtige smaak wordt veroorzaakt door een langere rijping en een ander gebruik van druiven. Voor de echt exclusieve soorten, zoals bijvoorbeeld een vintage port, betaal je over het algemeen meer. 

In meerdere prijsklassen te vinden 

Je kunt voor jouw keuze daarom ook gaan kijken naar jouw budget. De flessen komen in verschillende prijsklassen, waardoor er altijd wel een tussen zit die binnen jouw budget gaat passen. Je kunt het zo exclusief maken als je zelf wilt en daarmee genieten van de smaken die op jouw pad komen. Zelfs voor de mensen die nog nooit port hebben gedronken zijn er dus voldoende mogelijkheden om te kunnen genieten en uit te proberen. Uiteindelijk weet je precies wat jouw favoriete smaak gaat zijn en kun je weer nieuwe flessen aan gaan schaffen om jouw smaak te kunnen vergroten. 

De juiste port voor jou

Een port vind je dus niet zomaar. Je moet een groot aantal factoren mee gaan nemen in het maken van een keuze en de verschillende soorten naast elkaar gaan zetten. Afhankelijk van smaak, de gelegenheid en jouw budget kun je op zoek gaan naar de fles die het beste bij je gaat passen. Je hebt dan altijd een goede dessertwijn in handen om jouw familie en vrienden mee te kunnen verrassen. Hoe meer je gaat letten op de kenmerken van de portwijn, hoe meer kennis je erover gaat krijgen en weer een geheel andere beleving gaat krijgen.