notenbox


Er zijn veel verschillende noten te vinden. Zo heb je pinda’s, cashewnoten, amandelen, macademia’s en ga zo maar door. Wist je dat noten een hele gezonde bron van voeding is? Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die elke dag 10 gram noten eten een lagere sterftekans hebben dan mensen die dit niet doen. Omdat noten bestaan uit veel vetten en calorieën blijven veel mensen ver van noten vandaan (bijvoorbeeld, omdat ze willen afvallen). In dit artikel vind je meer over wat de voordelen zijn van noten, waarom noten zo gezond zijn en waarom noten in ieders voedingsschema thuishoren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een notenbox aan te schaffen met verschillende noten.

notenbox

 Wat zit er in noten?


Zoals gezegd bestaan alle noten uit veel vet en calorieën. Het vet wat in noten te vinden is is echter de goede vetsoort; onverzadigd vet. Naast vetten bestaan noten nog uit andere voedingsstoffen. Zo zitten er in noten ook veel vezels en eiwitten. Door deze combinatie fungeren noten erg goed als hoogwaardige vleesvervangers. Daarnaast zorgt dit ervoor dat noten erg vullend zijn. Je hebt maar weinig noten nodig om een gevuld gevoel te krijgen. Dit maakt noten juist geschikt voor mensen die willen afvallen.

 Goed voor het hart


Noten zijn goed voor het hart en de bloedvaten. Noten bevatten namelijk het stofje arginine. Arginine maakt deel uit van het proces dat de bloedvaten wijder maakt. Hierdoor kan het bloed beter door het lichaam stromen. Hierdoor heb je minder kans op een hoge bloeddruk of hartproblemen. Verder hebben we al aangekaart dat er veel onverzadigde vetten in noten te vinden zijn. Onverzadigde vetten zorgen voor een lager cholesterolgehalte wat er op zijn beurt weer voor zorgt dat de kans op hart en vaatziekten afneemt. De ene soort noten beschikt over meer onverzadigde vetten dan de andere soort.

 Vitamines en ijzer

Buiten de voordelen voor het hart beschikken noten ook over vitamines ijzer. Dit zijn voedingsstoffen die het lichaam erg ten goede komen. In noten zijn vitamine E en vitamine B te vinden. Wil je noten proberen? Dan doe je er goed aan een notenbox aan te schaffen met verschillende noten.