Verschillende manieren om meer van macadamia’s te genieten in het dagelijks leven

Macadamia’s zijn de duurste noten ter wereld. Dit komt doordat de noten vrij moeilijk te verkrijgen zijn en er daarom meer vraag dan aanbod is. Toch zijn macadamia’s niet alleen voor rijke mensen of voor speciale gelegenheden, want je mag er ook prima van genieten in het dagelijks leven. In dit artikel neem ik je mee in enkele manieren hoe jij de macadamia’s in je (dagelijks) voedingspatroon kunt verwerken zodat je er meer van kunt genieten. 

Geniet van de noot als snack of tussendoortje

Allereerst is de noot heerlijk om los als snack of tussendoortje te eten. Je hoeft er dan ook helemaal niet veel voor te doen om te genieten van deze fantastische noot, enkel een bakje macadamia noten kopen en deze opeten. Het is wel belangrijk om de noten met mate te eten. Over het algemeen geldt bij noten dat een handjevol per dag voldoende is.  Macadamia’s hebben een milde, romige smaak welke bij veel mensen in de smaak valt, daarom is de noot de afgelopen jaren ook flink in populariteit gestegen en hoort hij nu bij de top van de noten. 

Verwerk ze in je baksels en gerechten

Macadamianoten zijn dankzij hun romige smaak perfect om te verwerken in je baksels en kunnen de baksels echt naar een hoger niveau tillen. Je kunt de macadamianoten bijvoorbeeld gebruiken in muffins, broden, koekjes of bij je dessert. Macadamia’s zijn ook lekker in hartige gerechten, zoals een salade met macadamianoten, burgers met macadamianoten of roerbakgerechten met macadamianoten. 

Niet alleen macadamia’s maar ook andere noten kunnen je gerechten echt verrijken. Bij veel noedel- en rijstgerechten zijn cashewnoten bijvoorbeeld erg lekker. Probeer dan ook zeker eens om noten te verwerken in je eten. Zo kom je meteen aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid noten.

Maak er notenboter van

Ben jij fan van chocoladepasta, dan moet je zeker eens proberen om zelf notenboter te maken. Macadamia’s zijn hier uitermate geschikt voor vanwege hun romige smaak, maar je kunt er ook andere noten voor gebruiken. Zorg dat de noten geweekt en gedroogd zijn en maal ze in een keukenmachine tot een fijn poeder. Vervolgens kun je er wat olie aan toevoegen om er een romige substantie van te maken. Zorg dat alle noten goed vermalen zijn en de tijd hebben gehad om hun natuurlijke oliën af te geven. Als de notenboter klaar is kun je er eventueel nog zeezout of cacaopoeder aan toevoegen voor een extra lekkere smaak.