Maaltijden waar iedereen in het gezin van geniet

mac 'n cheese

Het is een bekend gezegde in het gezin: Dat lust ik niet! Erg vervelend als je net flink in de keuken hebt staan zwoegen en een lid van het gezin vindt het niet lekker. Als ouder wil je vaak een gezond gerecht met veel groenten serveren, kinderen vinden dit niet altijd even lekker. Het is belangrijk kinderen van groenten te leren eten, toch wil je niet elke dag strijd aan tafel hebben. Vandaar dat dit artikel maaltijden benoemt waar je met je hele gezin van kunt genieten.

mac 'n cheese

Mac ’n cheese

Je kunt een mac ’n cheese eenvoudig maken. Kook wat macaroni, maak een roux door boter te smelten en bak hier bloem in 5 minuten goed opscheppen, doe hier vervolgens melk bij en voeg als laatste verschillende soorten kaas toe naar eigen keuze. Je hebt nu een lekkere kindvriendelijke saus voor je macaroni. Je kunt de macaroni in de oven bereiden en er met paneermeel en eventueel nog meer kaas een krokant korstje op maken. Je kunt de macaroni ook zo opeten. Wat je nog kan toevoegen is bijvoorbeeld hamblokjes of gerookte kip in blokjes. Wat verder lekker is om er bij te eten is een simpele coleslaw of andere salade naar keuze.

Groentesoep

Dit kan in verschillende varianten gemaakt worden. De basis is het aanbakken van een beetje knoflook en een uitje. Hierna kunnen er veel verschillende groenten toegevoegd worden, denk hierbij aan: tomaten, broccoli, courgette, aubergine, pompoen of nog vele andere soepvarianten. Voeg daarna 1 liter groenten bouillon toe. Laat alles lekker pruttelen tot de groenten zacht zijn. Als de groenten zacht zijn, ga je met een staafmixer door de soep en zijn alle groenten verborgen. De kinderen genieten van een lekkere gezonde groenten maaltijd. Bij de soep kan je een lekker broodje serveren. Of laat de kinderen lekker soepstengels eten bij deze maaltijd

Dit waren enkele ideeën van een maaltijd waar iedereen in het gezin van geniet, natuurlijk zijn er nog veel meer varianten te bedenken.