Hoe ontwerp je je keuken?

Voordat u met het ontwerpproces begint, is het belangrijkste om te begrijpen hoe de keuken zal worden gebruikt. Dit is een basisaanpak die elke architect moet volgen. Een keuken kan niet zomaar een overgebleven ruimte zijn of een ruimte die aan het einde van een project moet worden gedefinieerd. Ontwerpers moeten begrijpen dat een keuken verschillende stromen en verschillende werkgebieden heeft die door het hele project moeten worden geïntegreerd. Een keuken op maat is dus nog niet zomaar gerealiseerd!

Naast de stijl of het ontwerp waar de klant om vraagt, is het belangrijk om een ​​module te definiëren om de prestaties te optimaliseren en de productiekosten van de verschillende stukken te minimaliseren. Op deze manier worden de afmetingen van alle componenten van een keuken bepaald voordat de ruimte wordt bepaald waarin ze zullen worden ondergebracht.

Er zijn een aantal onderzoeken die 5 algemene gebieden in een keuken hebben gedefinieerd:

  • Bijkeuken: opslagruimte voor levensmiddelen, conserven, koelkast
  • Opslagruimte: apparaten, keukengerei, kookgerei
  • Gootsteen: schoonmaakruimte
  • Voorbereidingsruimte: idealiter een grote aanrechtruimte om aan te werken
  • Kookgedeelte: fornuis en oven.

Met betrekking tot deze configuraties is het belangrijk om te begrijpen hoe de verschillende bewegingsstromen werken. De “werkdriehoek” moet glad worden gehouden en kruisbewegingen moeten worden vermeden wanneer er meer dan één persoon aan het werk is. Op dit punt is het altijd goed om jezelf af te vragen: “Hoe zou ik mijn eigen keuken willen gebruiken?” of “Wat vind ik het leukste of minder prettige aan mijn huidige keuken?” Op deze manier kunnen we onze ruimtes met meer zin inrichten.