Een cocktail set is eigenlijk een set met voorwerpen die je nodig hebt voor het maken van cocktails. Deze sets zijn allemaal verschillend. Er kunnen verschillende soorten voorwerpen in zitten. De ene set is dus ook wat uitgebreider dan de andere set. Het ligt er net aan waar je de set voor wilt gebruiken. Als je professioneel cocktails wilt maken zoals in een cocktail bar heb je een uitgebreidere set nodig dan wanneer je zelf thuis cocktails voor je vrienden wilt gaan maken. Voor iedereen is er dus wel de perfecte cocktail set.

Waar gebruik je het voor?

Een cocktail set gebruik je dus om cocktails mee te kunnen maken. De voorwerpen die in de set zitten heb je vaak nodig bij het maken van verschillende cocktails. Je hebt meestal niet alle voorwerpen voor één cocktail nodig. Voor sommige cocktails heb je bijvoorbeeld een shaker nodig en voor andere juist weer niet. Als je een goede cocktail set hebt, bestaat die uit (meestal) de volgende vijf voorwerpen: een shaker, een jigger/ barmaatje, een strainer, een barlepel en een stamper (muddler).

Welke soorten zijn er?

Er zitten verschillen in de cocktail sets. Je hebt natuurlijk verschillen in de hoeveelheid aan onderdelen. Als je een goede set wilt hebben moet die minimaal vijf onderdelen bevatten. Het belangrijkste deel van de set is toch vaak wel de shaker. Hier bestaan verschillende soorten van, waaronder de twee bekendste: Boston shaker en de Cobbler shaker. De Boston shaker bestaat uit 2 onderdelen. Deze bestaat uit een glazen beker waar alle ingrediënten in gaan. De Boston shaker sluit je af met een tin van roestvrijstaal. Hierdoor is hij sterk en is hij goed voor het mixen met grote blokken ijs. De Cobbler shaker bestaat uit 3 delen. Deze shaker bestaat uit een mix beker, een strain gedeelte met schenkgaatjes en een schenkdop. Dit is handig want je hoeft de cocktail met deze shaker zelf niet meer te zeven, dit wordt al automatisch gedaan wanneer je het in het glas schenkt.