Ben jij voor een gezellige avond op zoek naar een lekkere wijn? Primitivo wijn is wat jij zoekt

Er bestaan nogal een aantal verschillende soorten wijn. Hoe weet je welke soort jij moet kiezen? In dit artikel hebben wij uit het grote assortiment een heerlijke wijn voor jou uitgezocht die we voor je gaan testen. Vandaag staat een heerlijke rode wijn centraal, namelijk de primitivo wijn. Een heerlijke rode druif die samen is gevoegd tot een van de lekkerste wijnen. Wil jij meer te weten komen over de primitivo wijn? Lees dan mee en zet alvast een glas klaar.

primitivo wijn: wijn uit Italië

De primitivo wijn komt uit Italië, om precies te zijn uit de regio van de hak. Door het warme klimaat heeft de rode druif de kans om goed te rijpen, wat zorgt voor een intense smaak.

Voor een beginnende wijndrinker is de primitivo zeker een goede keuze. Over het algemeen wordt deze wijn gezien als een ‘makkelijke’ wijn om te drinken. Niet te krachtig van smaak wat voor beginnende wijndrinkers als prettig ervaren wordt.

De zuurtegraad van deze donkere Italiaanse wijn is gemiddeld en bevat redelijk veel tannines. Dat de oorsprong van deze wijn in italie ligt, wist je inmiddels al. Om precies te zijn groeit de primitivo wijn met name in Puglia. Met de droogte in Italië heeft deze druifsoort geen probleem, zon en warmte is juist wat ervoor zorgt dat de wijn zijn intense smaak krijgt. Als we de smaak zouden moeten omschrijven zouden we het volgende opnoemen:

  • Sandelhout;
  • Drop;
  • Anijs;
  • Rode vruchten.

Een wijn met verschillende soorten aroma’s waar jij niet omheen kunt. Wist je dat de primitivo oorspronkelijk niet uit Italië komt? Rond de 19e eeuw is deze specifieke druif naar Italië verhuisd. Natuurlijk zorgde dit onder de inwoners van het dropje voor argwaan. Over liefde op het eerste gezicht spreken we dus zeker niet. Toch ontdekte men na een tijdje de pittige ingrediënten van deze wijn en werden gedeeltes aan grote hoeveelheden andere wijn toegevoegd om ze net dat ene beetje pit te geven. Om verwarring weg te halen; primitivo wijn en zinfandel zijn niet dezelfde wijnsoorten. Men denkt vaak dat het om dezelfde wijn gaat omdat beide wijn van ongeveer dezelfde druif afstammen. De naam zinfandel is toegekend aan de wijnsoort die naar de andere kant van de wereld vloog, Amerika.

Waar koop ik primitivo wijn?

Op de website: www.desmaakvangoedewijn.nl vind jij de lekkerste soorten wijnen. Ook primitivo wijn staat op deze webshop en kun jij meteen bestellen! Bestel jij vandaag? Dan wordt jouw wijn binnen 1-2 werkdagen geleverd. Ben jij fan van inslaan? Maak dan gebruik van stapelkorting en koop 24 flessen. Je profiteert bij een bestelling van 24 stuks van 8 procent korting. Ook bij een bestelling van 12 flessen ontvang jij korting, namelijk 6 procent. Maar wacht, ook kun jij profiteren van gratis verzending bij een bestelling vanaf 150 euro. Met al deze wijnen van beroemde wijnhuizen zit jij altijd goed. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang een mail met alle nieuwste informatie. Zo weet jij zeker dat je geen nieuwe acties mist. Neem vrijblijvend contact op met het bedrijf om informatie te krijgen over deze lekkere wijn. Zit jouw glas al vol met primitivo wijn?