hygienscihe plafonds

Het belang van HACCP plafondpanelen

Ga je in de horeca beginnen met je eigen zaak? Lees dan vooraf nog even dit blog met alle info die je moet weten over het gebruik van hygiënische plafonds. Want wanneer je begint met een zaak waarbij levensmiddelen in het geding zijn, ontkom je niet aan strenge regels rond voedselveiligheid en hygiëne, waarbij ook HACCP richtlijnen gelden voor de wanden en plafonds in je horecazaak. Lees dus snel verder over het hoe en waarom van hygiëne plafonds.

Waarom hygiëne plafonds?

In bedrijven waar voedsel wordt geproduceerd, of verwerkt, gelden strenge regels voor de hygiëne. Je wil in je keuken of achter je balie geen laste krijgen van schimmels of andere soorten van bacterievorming. Daarom mogen er bijvoorbeeld geen holle ruimtes achter je wanden zijn of ontstaan en mogen wanden geen absorptievermogen hebben. Dit zijn de ideale omstandigheden en plekken waar bacteriën en schimmels het heel erg naar hun zin hebben. Met hygiënische plafonds voorkom je dat gedoe allemaal.

Hygiënische problemen voorkomen met hygiënische plafonds

Hygiëne plafonds zijn speciaal ontwikkeld ter voorkoming van hinderlijke schimmel- en bacterievorming n horecagelegenheden. Door deze HACCP panelen te laten plaatsen, zijn de wanden van jouw horeca onderneming bestand tegen:
  • Krassen
  • Chemicaliën
  • Vocht
  • Stootkracht
Bovendien voldoe je met deze plafonds gegarandeerd aan diverse wettelijke voorschriften. Dan kom je direct door elke controle van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). En uiteraard ben je hiermee ook van loszittende en absorberende voegen in je pand af. Regel daarom zo snel mogelijk een professional om hygiëne plafonds te laten installeren in je onderneming, zodat je nu en in de toekomst lekker met je bedrijf aan de gang kunt.

Meer lezen over horeca ondernemingen

Wil je graag meer te weten komen over het wel en wee van het runnen van een horeca onderneming en wat daar allemaal voor nodig is? Kijk dan eens in ons speciale horeca blogoverzicht.