Niet mooi maar wel lekker

pompoenpitten kopen

Als je de pitten ziet dan komt het eerste in je op wat je moet doen met pompoenpitten kopen, ze zien er niet echt smakelijk uit maar als je ze hebt geproefd ben je er direct weg van. De ongepelde variant is erg goed voor de lijn, dat is in ieder geval een goede reden om de pitten te eten. De schil die om de pompoenpit heen zit is goed voor veel vezels, een bron van koolhydraten dus. Maar niets om je af te laten schrikken, de koolhydraten zijn namelijk gezond en geven je juist een verzadigd gevoel waardoor je minder gaat eten en dus afvalt.

pompoenpitten kopen

Ideaal als tussendoortje

De ongeschilde pompoenpitten zijn ideaal om te eten als tussendoortje, omdat ze je snel een vol gevoel geven hoef je er niet veel van te eten en ze zijn nog gezond ook. Maar met pompoenpitten kopen kun je nog meer lekkere dingen doen, rooster ze bijvoorbeeld en nuttig ze als zeer gezonde snack als je televisie aan het kijken bent. In de schil van de pit zit heel veel zink, een pit met schil bevat maar liefst 25% meer zink dan de ongeschilde variant. Voor de opbouw van eiwitten is zink nodig, je krijgt er sterkere botten van en ook om een mooie huid te krijgen is het goed.

pompoenpitten kopen

De kern van de pit

De kern van de pompoenpit bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten, net als de walnoot bestaat de pit van een pompoen ook uit veel omega 3 vetzuren. Mensen die naar de sportschool gaan doen ook een goede zet met pompoenpitten kopen, de pitten hebben namelijk ook een hoog gehalte magnesium. Wanneer je 30 pitten eet heb je al bijna de helft van de dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen. Het ijzer in de pit zorgt voor een goede doorstroming van zuurstof in je lichaam.