Optimaal genieten van jouw evenement met een cateraar

De zomer is begonnen en daarmee dus ook het festivalseizoen. Maar wat is er nu zo leuk aan het organiseren van een festival en wat komt er allemaal bij kijken? Er zijn verschillende soorten festivals maar de meest bekend zijn toch wel de muziekfestivals. Muziek verbindt en laat mensen dansen en flirten met elkaar. Het zonnetje op je bol en een lekker drankje in je hand. Tijd om te genieten! Maar wat ontbreekt er nu nog en wat wordt steeds populairder? Juist, het eten! Een festival moet tegenwoordig steeds completer georganiseerd worden dan vroeger. Maar hoe doe je dit?

Meer dan drank en muziek

Een festival is namelijk meer dan alleen drank en plaatjes draaien. Je moet zoveel regelen tegenwoordig. Welke dj’s komen er, wat sluit aan bij je doelgroep, waar plaats je de toiletten en hoeveel? Je moet aan zoveel zaken denken dat dit een maandenplan is geworden. Daarnaast moeten alle geregelde zaken ook op tijd binnen komen. Daarnaast heb je vaak ook te maken met foodtrucks waarin eten wordt klaar gemaakt en geserveerd. Hoe stoerder hoe beter vaak, maar een doorslaggevende factor is de kwaliteit van het eten. Anders komt er niemand bij je eten.

Wat past er bij jouw doelgroep

Belangrijk om te weten is wat de doelgroep graag lust of wat bij jouw festival past. Zo is de een voor vegetarisch maar past dit bij jouw doelgroep? Dit zijn afwegingen waar je rekening mee moet houden. Zo is catering op evenementen vaak een onderschat thema. Maar dit kan jouw event maken of breken. Hoe ga je om met de drukte rond de lunch en avond? Dit zijn zaken waar je samen met de cateraar over na kan denken en wellicht kan leveren van voorgaande ervaringen. Zo maak je elkaar alleen maar sterker.