Hoe wordt rooibos thee gemaakt?

Rooibos thee

Dat er veel verschillende soorten thee zijn is bij veel mensen wel bekend. Zo heb je namelijk de welbekende groene thee, maar je hebt bijvoorbeeld ook rooibos thee. Dat is ook een van de theesoorten die je in de supermarkt kan vinden. Hoe wordt deze thee dan gemaakt? Waar wordt deze thee van gemaakt? De thee heeft bijvoorbeeld ook de naam Afrikaanse rode thee of rode struik thee. De plant die hiervoor wordt gebruikt zal de Aspalathus Linearis zijn. Zoals een van de andere namen al doet zeggen wordt deze plant alleen in specifieke delen in Afrika geteeld.

Oxideren

De bladeren van de Aspalathus Linearies zullen ook worden geoxideerd. Dit houdt in dat de bladeren aan de lucht worden gedroogd. Op deze manier zullen ze een mooie roodbruine kleur afgeven wanneer je er thee van zal maken. Dit is dus ook waar de naam rooibos thee vandaan komt. De kleur van de thee is roodachtig en de plant zal groeien als een soort bosje. 

Rooibos thee

Biologische thee

Wanneer je dan kijkt naar biologische rooibos thee dan zul je ook zien dat er over het hele proces geen gebruik zal worden gemaakt van chemische middelen zoals kunst mest. Anders mag je het namelijk ook geen biologische thee noemen. Uiteraard mag er nog wel gebruik worden gemaakt van biologische mest. Dan zal de plant ook beter groeien en heb je dus ook meer en beter resultaat. Bovendien zal er ook meer smaak zitten aan echte biologische thee dan thee wat je in de supermarkt koopt. Mocht je dus een thee liefhebber zijn dan is het zeker de moeite waard om een keer biologische thee aan te schaffen en het verschil te proeven met de thee die je normaal zult drinken. Vele zullen dit een positieve verandering vinden.